Jeroni de Moragas

L’hort facilita el potenciar una sèrie d’hàbits d’autonomia personal, de neteja, d’ordre i de procediments del tot indispensables per un imminent futur laboral dels nostres alumnes, alhora que enriqueix el seu vocabulari, els seus coneixements i les seves habilitats. Volem potenciar hàbits de treball, un saber fer, marcant les pautes a cada moment tot guanyant en autoestima, en confiança i una millor presa de decisions. Cal potenciar el respecte a la natura, tot descobrint aquelles situacions que faciliten la millor vida de les plantes sense necessitat de cap tipus de producte químic.

viernes, 24 de abril de 2009

SALVITXADA

Salsa de calçots
Ingredients:
tomàquets de pera 10 o 15
alls 5 o 6 dents
nyores 6 o 7
bitxo ( 1 o 2 )
ametlles torades 300gr.
oli d'oliva verge un bon raig
vinagre de vi negre una mica ( 4 o 5 cu.)
pebre negra mòlta
sal






escalivar els tomaquets i els alls a poder ser brasa de llenya.

posar en remull amb aigua calenta las nyores durant mitja hora aproximandament. pelar les ametlles.

En un pot posar-hi:

los tomaquets pelats i trossejat, els alls pelats i sense el "cor" la polpa de las nyores,les ametlles pelades, un bon raig de oli d'oliva verge,vinagre pebre i sal. pasar-ho tot pel minipimer mirat que
la salsa no quedi massa fina. provar i rectificar


No hay comentarios: